10 oktober 2011

 

Opening
Lees meer...
Openingswoord door Marieke van Asten

Lieve mensen,

Ik heet jullie allemaal van harte welkom bij deze samenkomst voor Tim. We zijn met zovelen. Dat is fijn. Tim verdient het dat wij hier allemaal zijn voor hem. En dat we hier nu met zo veel familie, vrienden, collega's en bekenden van Tim samen zijn, betekent dat het, ik gebruik de woorden van Tim, dat het vandaag ergens over gaat.
En dat is zo. Het gaat vandaag over Tim.

Tim heeft veel te kort geleefd. Zijn ziekte en zijn overlijden, zo jong en zo snel: het is nauwelijks denkbaar dat we afscheid nemen van hem. Daarom laten we het daar niet bij.
We gaan hier samen praten over Tim, denken aan Tim, naar hem kijken, luisteren naar wat zijn familie en vrienden en collega's over hem vertellen, zijn favoriete muziek horen en genieten van de highlights in zijn leven. We willen samen vasthouden van wat Tim voor ons was en Tim een nieuwe plek in ons leven geven. Dat doen we zoals Tim dat zelf zou doen: met elkaar, ieder op haar of zijn manier, interactief, met inzet en ook wel plezier. Ik denk dat jullie allemaal meedoen. Dat zou Tim waarderen.
Aan het slot van deze bijeenkomst laten we zien dat je de plek die Tim voor jou heeft steeds maar weer gevuld kunt houden.

Lees en luister...
Familie van Asten, gesproken door Lisa Lot, Anne, Suze, Maarten en Eva-Marie

Tim,

De meeste lol hadden we altijd met Tim op vakantie. Wij zijn verschillende keren met de hele familie op vakantie geweest en dat was altijd geweldig leuk. Het begon in Euro Disney toen we allemaal nog kleine kindjes waren en het meest genoten van de parade. Toen we ouder werden zijn we naar Gran Canaria geweest en was zwemmen en de kinderclub toch het hoogte punt. Met de kinderclub hebben we toneelstukken opgevoerd en Tim speelde de hoofdrol als soldaat!
De 2e keer Gran Canaria waren we allemaal wat ouder en mochten we drinken, daar hebben we dan ook Don Guan de barman ontmoet. Met Guan hebben we toch verschillende avonden doorgebracht en hebben we veel gelachen. Speciaal om die ene keer dat er een van ons te veel had gedronken.

Het meeste gelachen hebben we met Tim op onze laatste vakantie in Malta! Tim was de gangmaker en met zijn blauwe zwembroek, die hij lekker hoog oprolde voor n goed kleurtje, heeft ie ons heel de vakantie kunnen vermaken. Tim heeft ons leren toepen en zo begonnen de toep avondjes in de bar. We speelden spelletjes in het zwembad en maakten veel leuke uitstapjes. Maar het belangrijkste van onze vakanties was toch altijd het samenzijn met de familie waar we zo van genoten.

Tim was altijd de vrolijke noot en gangmaker, altijd in voor een grap en betrok iedereen bij alle activiteiten, van toepen tot piramides bouwen in het zwembad. Het is een enorme leegte zonder Tim, we zullen onze lieve sympathieke neef vreselijk missen. In onze herinnering is Tim er altijd bij en blijven we genieten van de lol en mooie momenten die we met hem hebben beleefd.

Dag lieve Tim.

Lees en luister...
Tim's oud oom Paul van Asten

Lieve Tim, Fantastische kerel!

Jullie kind Gitta en Leon,
Je broer Britte,
Je kleinkind Jules en Ria,
Neef en vriend,
Van jouw Tim hebben we afscheid moeten nemen.
Maar in ons hart zal de herinnering aan jou altijd blijven voortbestaan.

Een veel te jong en enthousiast leven,
is door een onomkeerbare ziekte in de kiem gesmoord!!

Zo'n geweldig verlies geeft groot verdriet
en laat zien hoe kwetsbaar we zijn.

Ons allen rest, ter ondersteuning, een liefdevol gebaar
en troostende woorden.

Juist daarover, over troost, gaat het volgende gedicht.

Zo op zoek naar ronde woorden
Woorden voor wat tederheid..
Woorden die verdriet polijsten,
Woorden die zijn toebereid
Om te troosten en te strelen,
Woorden om je leed te delen,
ook al raak je de pijn niet kwijt.

Maar de woorden zijn verdwenen
Alle woorden zijn gegaan
Wij zouden heel eenvoudig zonder woorden
heel dicht bij jullie willen staan.

Lees en luister...
Tim's Collega's, gesproken door Alex

Lieve Tim,

Gitta, Leon, Britte, Camiel, familie, vrienden en collega's

Tim, wij hebben je leren kennen als een super enthousiaste, innemende, gedreven, positief, zonder kapsones en vooral eigen persoon. Je vond het heel belangrijk om niet als "de zoon van" gezien te worden maar gewoon als Tim.

Je bent begonnen als 15 jarige in het magazijn waar je alles aanpakte, je wilde graag bewijzen dat je dit werk aankon en vloog er met veel passie en enthousiasme als een jonge hond in. Je zorgde voor een gezellige sfeer als je er was en maakte graag een praatje met je collega's.
Je zat soms tot over je oren onder het stof maar dat maakte je niks uit.

In september 2006 ben je in de winkel gaan helpen, eerst in de B-hal waar je hebt laten zien dat je lekker kon sjouwen en verkopen maar al snel ben je bij de kinderwagens gaan helpen. Het verkopen van de kinderwagens deed je met veel overgave en gedrevenheid, je had echt de gun-factor bij de klant. Ik zie je nog hoppen van de ene fantastische wagen naar de andere fantastische wagen om de klant er maar van te overtuigen om bij ons een kinderwagen aan te schaffen.

Je deed er alles aan om de deal te maken op jouw eigen manier, lekker zelfstandig en eigenwijs, want eigenwijs is tenslotte ook wijs.
Er werd soms wel geprobeerd om wat richting te geven door zus of collega's maar als je het op je heupen had liet je je door niemand afremmen of sturen en trok je alle registers open om de klant over de streep te trekken.

Met de wagen op papier gaf je deze soms over aan de collega van de kamers en voorzag je de order dan van commentaar dat het voor een super leuke, aardige klant was waarvoor ze maar een goede deal moesten maken. Wat overigens niet altijd even gemakkelijk was, je handschrift was namelijk als je inzet, bijna onnavolgbaar, ook voor de collega's op het kantoor die je handgeschreven orders verwerkten in de computer.

Je was altijd bereid om extra te werken, als je er de tijd voor had en liefst na 13.00, want lekker uitslapen daar was je erg aan gehecht.
Maar als de nood aan de man was dan stond je er en maakte het niets meer uit hoe laat of hoe lang.

Gitta zorgt altijd goed voor haar kroost, de bakjes verse fruitsalades en lekkere broodjes stonden altijd klaar in de kantine, dat was een zekerheidje voor je Tim, dan kon je deze in ieder geval niet vergeten.

Ik wil ook graag nog iets recht zetten, jij kwam wel altijd op tijd, wij waren het, die iedere keer te vroeg waren waardoor het leek dat jij te laat kwam.


Alleen nu ben jij degene die veel te vroeg is...


Tim we zullen altijd aan je blijven denken en je herinneren als die lieve, spontane, enthousiaste, gedreven, vriendelijke en vastberaden jongen die je was. Lekker dwars op zijn tijd en altijd vol positieve energie.
Het is niet te bevatten hoe snel de ziekte om zich heen heeft gegrepen en je geen kans heeft gegeven om met al je energie, positivisme en vastberadenheid de strijd aan te gaan.
Was je 3 maanden terug nog vol enthousiasme je stage in Zuid-Afrika aan het plannen en stond je aan de vooravond van een nieuwe periode in je leven, nu sta ik hier voor jou, je familie, vrienden en collega's en nemen wij afscheid van jou, veel te vroeg, veel te snel, veel te onverwacht, veel te oneerlijk...
Ik wil vanaf deze plaats Gitta, Leon, Britte, Camiel en iedereen die dichtbij Tim staat heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke periode namens alle collega's van Van Asten babysuperstore,

tot slot, Tim, namens al je collega's... rust zacht.

Lees en luister...
Tim's Vrienden
Lees en luister...
Familie Sluijter, gesproken door Joost, neef van Tim
Lees en luister...
Tim's zus Britte
Lees en luister...
Tim's vader Leon
Lees en luister...
Sluitingswoord door Guus Sluijter

Lieve vrienden, familie, collega's en bekenden van Tim,

We zijn aan het slot van onze samenkomst hier voor Tim.
Tim wordt later vandaag gecremeerd. We zijn jullie allemaal zeer dankbaar voor jullie komst en jullie bijdragen. Wij hebben samen gezien, gevoeld en meegemaakt wie en wat Tim voor ons is en blijft.
Hij zal altijd een prominente plaats houden.

De eerste plaats, zou Tim denken en misschien wel zeggen ook. Marieke, Lisa Lot, Anne, Suze, Maarten en Eva Marie, Paul, Alex, Joost, Sander, Leon en Britte. En de 16 vrienden van Tim die er de afgelopen tijd steeds waren, en ook nu: Jurre, Jim, Bas, Guido, Teun, Sander, Caimey, Paul, Tim, Gijs, Robby , Ritchie, Ivo, Victor, Marvin en Teun: dank jullie zeer.
Dank jullie allemaal hier in de zaal, dat we hier met muziek, met woorden en foto's onze gevoelens voor Tim zo uitgebreid en intensief hebben kunnen delen.

Het blijft niet bij vandaag. www.timvanasten.nl is in de lucht. Met de foto's en verhalen van vandaag, met clips van zijn favoriete muziek en nog veel meer. Ga eens kijken en luisteren, voeg jouw berichten toe en laat ook anderen zien wat jij en Tim hadden en hebben.
Samen houden we zo Tim in ere. Dat heeft ie verdiend!

Lieve Gitta, Leon, Britte en Camiel, Sinds het eerste moment dat de ziekte van Tim zich openbaarde hebben jullie met volle overgave gedaan voor Tim wat jullie konden doen. Jij, Leon, was er als Tim het nodig had: in Spanje, 's morgen vroeg voor de operatie en bij de laatste fysiotherapie. En jij, lieve Gitta, bent niet van Tim's zijde geweest en hebt onafgebroken voor Tim gezorgd. Britte en Camiel waren er steeds bij, op die vele vaak uiterst moeilijke momenten. Jullie liefde voor Tim was zo aanwezig, onvoorwaardelijk en onbegrensd.
Ik weet dat ik voor iedereen hier spreek als ik jullie daarvoor heel, heel veel dank zeg. Wij wensen jullie vier in het bijzonder heel veel sterkte.

Nu luisteren en kijken we naar Live: Overcome. Een nummer dat Tim altijd raakte. Het nummer heeft alles te maken met 9/11. Het is echt een nummer van Tim. En het geeft je de rillingen. En daarom past het ook nu.

Lieve familie, vrienden, collega's en alle andere bekenden van Tim: bezoek de website,! Ik dank jullie nogmaals voor jullie komst en ik wens jullie allemaal heel, heel veel sterkte.

Lees en luister...
Tim's tante Irene tijdens de crematie bijeenkomst

LIEVE TIM

Het gevoel wat ik kreeg toen ik hoorde dat je teruggekomen was van vakantie en dat je zo ziek was ., was niet te bevatten.

Het gevoel wat ik kreeg toen ik hoorde dat je was overleden was nog onbeschrijfelijker,
teveel voor om er woorden voor te vinden maar ik ga toch proberen om mijn gevoel onder woorden te brengen
hoeveel ik en ook Ton jou gaan missen en hoeveel wij van jou hebben gehouden.

Ik heb op je kist geschreven dat je mijn allergrootste en allerliefste vriendje bent en dat je dat altijd zal blijven en dat ik je nooit ga en zal vergeten.

Wij, Ton en Ik hebben jou lang mee mogen maken want ik heb lang op je gepast toen je klein was,
heb je van school gehaald , naar vriendjes gebracht naar sport gebracht en nog veel meer.

wij hebben jou mee mogen maken van.

KLEIN NAAR GROOT
VAN STRIJDER NAAR HELD.
VAN PUBER-PEUTER NAAR PUBER-PUBER
VAN STUK NAAR KANJER
VAN TIMMETJE-PIM NAAR TIM
VAN KLEINE KLETSKOUS NAAR GROTE PRATER DIE GEEN DISCUSSIE WEERDE.
VAN KLEIN PESTKOPJE TOT GROTE EN LIEVE BROER VAN BRITTE.
VAN KLEINE BLOND GODJE TOT GROTE STOERE BLONDE BINK

Tim ik weet nu dat ik je heel veel ga missen je brede lach , je blonde koppie en je mooie ogen en je gezellige praat.

Tim ik weet ook dat ik er altijd zal zijn voor Gitta Leon Britte Camiel en Opa en Oma en iedereen die net zoveel van jou hield en blijft houden als wij.

Tim ik weet ook dat er in de hele buurt hier niemand is die zo'n mega, speciaal, mooi, indrukwekkend en liefdevol afscheid heeft gehad als jij en dat heb je dubbel en dwars verdiend.

Dag grote en lieve vriend. rust zacht

ireentje

Lees meer...
Gedicht van de vrienden van Tim, tijdens de crematie bijeenkomst

Een brief voor jou, geschreven met pijn,
Onbekend adres. Anoniem. Anno nu, dit is de tijd.
Maar de tijd vliegt,
dus zorgen wij ervoor dat niks wat ons hart begeert voorbij fietst.

Geleerd van jou Tim, want jij als echte levensgenieter,
liet ons allemaal van het leven genieten.
Met jouw enthousiasme zat het altijd wel goed,
ook van gezelligheid kreeg je nooit genoeg.

Maar op 5 september stond de wereld even stil,
Onze Tim is ziek, dit nieuws vloog ons naar de keel.
Een benauwd gevoel bij het zien van de cijfers op de klok,
Nachtenlang in onze gedachtegang zetten wij deze wijzers stop.

Iedereen belandde in een vicieuze cirkel van verdriet,
Behalve Tim, (rust) die bleef altijd positief.
Hij zocht het contrast van een moeizaam bestaan,
Plukte de dag met een lach zodat niets moeilijk zou gaan.

Het glas was halfvol (rust), behalve in de stad,
Maar dit kwam dan ook meer omdat er bier in zat.
Het smaakte Tim altijd naar meer, want hij maakte de sfeer,
Tim trekt volle zalen, zo ook vandaag weer.

Leon en Gitta hebben jou op aarde gezet als een strijder,
En 22 jaar later mag met trots de wereld worden verteld,
dat Tim met opgeheven hoofd is gestorven als held.
We plukken de dag door jou, voor jou,
Want jij neemt nog steeds ons voortouw.

Rust zacht lieve Tim, we zullen je heel erg missen!

Lees meer...
Tim's moeder Gitta, tijdens de crematie bijeenkomst

Lieve lieve Tim,
Wat is dit moeilijk, om hier te staan en jou te moeten laten gaan. Wat doet dat verschrikkelijk veel pijn.
22 jaar en 8 maanden heb ik voor je mogen zorgen en heb ik geprobeerd je te beschermen tegen alles en iedereen waarvan ik dacht dat dat een bedreiging voor jou kon zijn. Maar de laatste 61 dagen van jouw leven kon ik je niet meer beschermen. Deze alles verwoestende onomkeerbare ziekte, daar was niets tegen bestand, daar was niet tegen te vechten. Dat was, zoals jijzelf zei "een kansloze aktie", gewoon domme pech.

En nu, zonder jou, is niets meer zoals het was of ooit had kunnen zijn.
Nooit meer een capuccinootje maken, nooit meer lekker met z'n allen uit eten, nooit meer samen op vakantie, nooit meer stappen met je vrienden, nooit meer te laat op school, nooit zul je je diploma halen, nooit meer met een meisje thuiskomen, en nooit meer met mijn hand door je haar en een kus op je voorhoofd. Zoveel plannen, zoveel dingen nog te doen, zoveel woorden nog te zeggen. Door jouw leven is een streep gezet, zonder te vragen, zonder overleg, zonder concessies.

En wij moeten verder leven zonder jou. Want dat moet, hoe moeilijk het ook zal zijn. Het zal nooit meer zijn zoals het was met jou, die leegte is niet op te vullen. Maar we hebben vele mooie herinneringen aan fijne dagen, aan jouw lieve gezicht en je brede lach.

Lieve Tim, weet dat je heel diep in mijn hart zit en dat je ieder uur, iedere minuut, iedere seconde van mijn hele verdere leven bij mij zult zijn. In mijn gedachte hou ik je vast zoals je bent en ik laat je nooit meer los. Ik hou zoveel van jou.
Gitta

Lees meer...